Hoi An

Hoi An - Vietnams hyggeligste by

Alle snakker om Hoi An, og endnu flere kårer åbenhjertig byen som deres favorit-by i Vietnam. Turisternes yndlingsby kaldes både charmerende og malerisk, og de positive anmeldelser af Hoi An står i kø i diverse rejsefora.

Selv om det også noteres at turisterne fylder meget i bybilledet, er der bestemt noget om snakken, og de mange anerkendende beskrivelser af byens seværdigheder kommer ikke ud af den blå luft. Hoi An ER charmerende, og meget svær ikke at holde af.

Hoi An ligger ca. halvvejs mellem hovedstaden Hanoi og storbyen Ho Chi Minh City, og har i tidernes morgen været en vigtig havneby for handel af bl.a. japanske og kinesiske handelsmænd. Hoi An er usædvanligt velbevaret, og repræsenterer i dag en væsentlig og ganske unik kulturarv.

De historiske bygninger og de farverige pagoder har på magisk vis fundet partnerskab af street-fancy cafeer og hyggelige restauranter, ligesom byens verdensberømte skræddere titter frem med pariser-moden uden at virke for støjende i bybilledet.

Også på den gastronomiske front er Hoi An i en klasse for sig selv, og den lokale specialitet Cau Lau må man simpelthen ikke gå glip af. Her findes restauranter i alle prisklasser, og er man til fisk og andet godt fra havet – bliver det svært at forlade byen igen.

Trods de mange årligt besøgende, og en by, hvis hovedindtægt er turisme, har den fastholdt en ro, og stramt afvist store grimme plast-skilte og hysteriske råb fra gadehandlere. Her er der dømt ro i sindet og en perfekt mulighed for lade ”batterierne op” inden turen måske går videre til Hanoi eller Ho Chi Minh City.

Seværdigheder: Hvad skal man lave og opleve i Hoi An?

Hvad skal man se i Hoi An? Den lille men hyggelige og charmerende by, har masser af charme og stemning at byde på.

Hoi An Ancient Town

Hoi An´s Ancient Town er uden tvivl og sammenligning Vietnams hyggeligste og mest charmerende by. Lanterne oplyste gader, små gule huse, hyggelige restauranter med udsigt over Thu Bon floden.

Om aften er byen fuld af både internationale og lokale turister. Selv om der er mange menensker er det stadig hyggeligt. Byen har en speciel charme du ikke finder mange andre steder.

Står du tidligt op og er i byen ved 6-7 tiden vil du se Hoi An vågne stille og roligt op. Det er en helt anden oplevelse end om aften. 

Det må du ikke snyde dig selv for. Hverken morgen eller aften.

Den Japanske bro

Den Japanske bro er et af Hoi An´s kendetegn.

Broen er mere end 400 år gammel og kan idag ses bag på den Vietnamesiske 20.000 dong pengeseddel.

Tidligere var broen bindeled mellem den Japanske og Kinesiske bydel i Hoi An.

Rismarkerne

Uanset om du bor ved stranden eller i byen er der kun få minutter på cykel til de nærmeste rismarker.

Snyd ikke dig selv for en tur ud mellem markerne, hvor du ofte også kan se de lokale arbejde med ar så elle høste ris.

Hoi An & højlandet på motorcykel

Spænd hjelmen, du skal ud på en fantastisk oplevelse.

En tur bag på motorcykel er for mig den bedste måde at opleve Vietnam på.

Du får vind i håret og kan suge alle dufte til dig, give high-five til ungerne du møder undervejs i landsbyerne.

Du vil se Vietnam på en helt anden måde end fra sædet af en bil. Du vil komme ud steder du ellers aldrig vil komme.

Er du klar på det, er dette en MUST-TRY oplevelse.

Er du ikke til motorcykel af den ene eller anden grund, så kan en lidt anden, men stadig fantastisk tur laves i bil.

Cykeltur på landet i Hoi An

Hop på cykel og oplev det lokale liv på landet sammen med din helt egen guide. Sammen besøger i lokale og ser hvordan de bor, lever og arbejder.

Turen er både for børn og voksne og slutter med en frokost. Børnecykler og stole til de små fås også. 

Det er en tur der starter kl. 08 og slutter efter frokost ca. 13.30 – så du har rig mulighed for stadig at nyde stranden og tage en tur ind til byen om aften.

Stranden i Hoi An

Stranden An Bang ligger 5 m fra Hoi An centrum og Ancient Town. Bor du i byen er det en fin cykeltur med udsigt til rismarker og hverdagsliv.

Stranden byder både på områder med ren strand, og områder med restauranter ned til stranden. Enkelte restauranter har live-musik enkelte dage om ugen, og La Plage er perfekt til børn med deres lille men gode legeplads og strandting.

Hvor skal man spise i Hoi An?

Hoi An har efter min mening, sammen med Hanoi nogle af de mest smagfulde køkkener i Vietnam. Snyd ikke dig selv for fantastiske madoplevelser i Hoi An.

Gå på opdagelse i byen og prøv de forskellige retter som Cao Lau, White Rose, Banh Beo eller Banh Xeo.

Velbekomme.

Spis med de lokale

Som alle andre steder, er det bare med at springe ud i det, og prøve så meget af det lokale med som muligt.

Det godt råd er altid, kun at spise hvor der er andre gæster, så er du sikker på maden løbende skiftes ud, og at det ikke er gammel mad der serveres.

Det er altid en god ide at spritte hænderne og tørre bestikket af inde brug, bare for en sikkerhedsskyld.

Madoplevelser med guide

Vi ved at det kan være svært at tage springet med al den nye mad, og frygten for maveproblemer. 

Derfor har vi lavet en “mad byrundtur” og en “kokkeskole” så  du trygt kan ikke kun smage men også lære at lave din egen vietnamesiske mad hvis du er til det.

Læs mere om alle vores madoplevelser i Vietnam her.

Hvor skal man bo i Hoi An?

Alt efter hvad du er til, er der forskellige steder du kan vælge at bo i Hoi An. Er du mere til by, kan du bo i byen. Er du mere til strand kan du bo ved stranden,, eller lidt væk fra det hele midt mellem strand og by.

Omkring den gamle by i Hoi An

Der er enkelte hoteller i det vi kalder Ancient Town eller den gamle by. De fleste ligger dog lidt udenfor centrum.

Der er masser af hoteller i gå-afstand til byen, altså få hundrede meter. Nogle ligger ned til floden, mens andre ligger, i mindre gader, i hvad vi vil kalde “villakvarter”.

Hotel/Resort ved stranden i Hoi An

Der er flere strande i Hoi An, men der er pt kun 1 du skal fokusere på, og det er An Bang og området omkring.

Cua Dai stranden er ikke hvad den har været.
(Update: 26/6-2022) Regeringen er ved at lave store klipper i vandet, som forhåbentlig kan holde på sandet så det ikke forsvinder. Der er også lagt ekstra sand ud, så vi formentlig igen får en fantastisk lang og flot strand på Cua Dai. Vi afventer sommeren og regnsæsonen for at se om det virker.

Her finder du både store resorts, mindre hoteller, villaer og guest houses.

Er du i tvivl mht valg af hotel/strand så hjælper vi dig med at finde det der passer til dine ønsker og behov.

Lidt væk fra det hele

Midt mellen by og strand er der masser af rismarker, men også villaer, “homestay”, små hoteller og guest houses.

Nogle med udsigt over rismarkerne, andre ned til den del af Thu Bon floden der løber helt ud i havet.

Shopping i Hoi An

Der er ikke så mange shopping muligheder i Hoi An som i Danang, men der er nogle lokale markeder. Hvis du ønsker ægte mærkevare eller kvalitets produkter skal du til stor byen, feks. Hanoi, Ho Chi Minh City eller Danang der ligger ca. 40 min fra Hoi An. 

Markeder i Hoi An

Hoi An Marked

  • tøj, sko & sandaler
  • tasker, rygsække, kufferter
  • alt til køkkenet og værkstedet
  • hængekøjer
  • mad (i små restauranter)
  • kød, fisk, frugt & grønt
  • og meget meget mere

HUSK: Der sælges ikke ægte mærkevare på de lokale markeder.

Ba Le marked
Ba Le marked er et af de større markeder for de lokale, det er også populært blandt herboende udlændinge. 

Her kan du også få lidt af alt som på Hoi An marked.

Her kommer ikke så mange turister, så priserne er måske lidt mere lokale her.

Shoppingcentre
Der er ikke shoppingcentre i Hoi An.

Her skal du til nabobyen Danang, der er Vietnams 3. største by. Her er der rig mulighed for at ose i forskellige shoppingcentre.

Læs mere om Danang her.

Rejser til Hoi An

Hoi An har ikke en lufthavn, så for at komme til Hoi An fra f.eks. Danmark skal du flyve til Danang.

Der er kun ca. 40 min transport fra lufthavnen i Danang til Hoi An.

Vi plejer at sige at Hoi An har det hele. Hyggelig by, strand, fantastisk mad, spændende oplevelser for både børn og voksne. 

Her er vores færdige pakkerejser hvor Hoi An er inkluderet:

Ønsker du din helt egen skræddersyede rejse til Hoi An, så skriv til os via formularen herunder, eller via vores kontakt side.

My Son tempelkompleks

Er der noget så fascinerende som en for længst overstået æra, der pludselig titter frem med sine ældgamle fragmenter af skønhed, og minder én om, hvor lidt man selv fylder i verdenshistorien. Sådan et sted er My Son, der ligger 80 km. fra Da Nang og 50 km. fra Hoi An.

Oprindeligt er My Son bygget af Cham Kongeriget, som havde 54 stammer. Alle stammerne dyrker hinduismen. Mange af Cham-folket kom fra Indien, og bosatte sig i Vietnam og byggede her denne elegante helligdom. 

Herudover har de bygget hundrede af templer rundt om i skovarealet. Templerne i My Son blev bygget mellem det 4. og 14. århundrede.My Son er ca. 2 km. i diameter og området blev først opdaget i 1885 af franskmændene, og der skulle gå mere end 100 år før området blev åbnet for offentligheden. I dag kommer her mange turister, og der arrangeres bl.a. danseoptræden, for de der gerne vil have en den indsigt i Cham-folkets kultur.

Det hellige sted er omgivet af bjerge og indeholder ikke mindre 70 tårne opdelt i klynger – men bygget efter samme princip. My Son blev åbnet for offentligheden i 1995, og er siden blevet besøgt af millioner af turister.

Desværre blev området sønderbombet i 1969 af amerikanerne, og de fleste tårne kollapsede eller blev stærk beskadiget. Der har senere fundet flere renoveringer sted, og i 1999 blev stedet officielt en del af UNISCOs verdens kulturarv.

Området er et spektakulært syn, og selv om My Son må affinde sig med lillebrorrollen i forhold til Angkor Wat i Cambodja, er der bestemt lagt op til en af de helt store oplevelser, hvor det ikke er svært at finde den Indiana Jones frem.

Er ens base Hoi An, kan turen tilbage passende gøres via floden Thu Bon, hvor der er mulighed for at besøge lerpotte-landsbyen Thanh Ha, samt landbyen Kim Bong med lange traditioner inden for træskæreri og bådebyggeri.

GET A FREE QUOTE

Fill in the form with your information and you will receive an offer from us. It is completely free and without obligation.

Bestil et uforpligtende tilbud

Contact information

Number of travelers
Do you need help with flight tickets?